Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 13 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Džuveč ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Skvělý recept na úpravu sumce pochází z balkánské kuchyně. Lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Prostě podle chuti.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 300 g sumce
  • 300 g brambor
  • 150 g vařené rýže
  • 150 g spařených a oloupaných rajčat
  • červenou papriku
  • dvě cibule
  • mletou sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • olej
2
40 minut

Postup

1

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme mletou červenou papriku, nakrájené brambory i nakrájenou papriku.

2

Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

3

Když jsou brambory měkké, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kousky masa ze sumce a uvařenou rýži.

4

Vše opět trochu podlijeme vodou a dusíme asi 5 minut.

5

Hotový džuveč nesmí být suchý, ale ani ne nadbytek šťávy.

6

Dobrotu podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled