Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Losos s omáčkou mojo verde

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Skvělá zelená omáčka k rybám i jinému masu pochází z Kanárských ostrovů. Základem je rozmixovaná zelená paprika, petrželka, olivový olej a jablečný ocet. Existuje i mnoho obměn.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 600 g filetů z lososa (čtyři po 150 g)
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • chilli vlákna
  • olivový olej

Na omáčku potřebujeme:

  • zelenou papriku
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 3 lžíce nasekaného koriandru
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • chilli papričku
  • sůl
4
40 minut

Postup

1

Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme chvilku odležet.

2

Mezitím si připravíme omáčku mojo verde. Do mixéru nalijeme olivový olej a jablečný ocet. Přidáme nakrájenou papriku, čerstvý koriandr a petrželku, česnek a chilli papričku: Vše rozmixujeme, přelijeme do misky a dosolíme.

3

Filety z lososa osušíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran.

4

Filety na talíři pak potřeme omáčkou, posypeme chilli vlákny a podáváme s pečenými brambory, černými olivami a červenou paprikou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled