Tento chutný a jednoduchý recept lze použít také na pstruhy duhové.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 2 líny (kolem 300 g)
- 300 g brambor
- 50 g slaniny
- mléko
- máslo
- citronovou šťávu
- kmín
- sůl
- pepř
- petrželku
Příprava:
Ryby vykucháme, setřeme z těla sliz, oškrábeme drobné šupinky a opláchneme. Po osušení je osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
Oloupané, nakrájené brambory uvaříme, slijeme vodu a přidáme mléko, máslo a sůl a ponorným mixérem vyrobíme klasickou bramborovou kaši.
Rybám nožem uděláme na povrchu zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny a břišní dutinu naplníme bramborovou kaší. Poklademe vločkami másla, okmínujeme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 22 minut.
Upečené líny posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme třeba s restovanou zeleninou a podušenými žampiony s cibulí.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen