Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Salát s matjesy a nakládanými hříbky

Marek Kožušník 0 hodnocení
matjesy Recepty

Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g vařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
  • 200 g nakládaných hříbků
  • čtyři menší sladkokyselé okurky
  • dvě červené cibule
  • dvě lžíce oleje z matjesů
  • čtyři lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
  • lžíci nasekaného mladého kopru
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň hodinu vychladit a rozležet.

Salát při servírování posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s pečivem.

5

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled