Naprosto skvělý recept z ruské kuchyně!
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- zhruba 150 g pohankové mouky
- 150 g hladké mouky
- 3 dl vlažného mléka
- vejce
- 20 g droždí
- špetku soli a cukru
- olej
Na ozdobu:
- asi 150 g uzeného lososa
- 150 g zakysané smetany
- snítky kopru
Příprava:
V míse smícháme obě mouky, nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, vejce, cukr, sůl a vypracujeme řidší těstíčko. Asi jako na lívance. Mísu poté přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě 20 minut vykynout. Rozehřejeme lívanečník, vymažeme ho olejem, lžící nalijeme těsto, které vytvarujeme do tvaru placiček a z obou stran smažíme do zlatova. Hotové bliny ozdobíme lžičkou kysané smetany, kouskem lososa, snítkou kopru a ještě teplé podáváme.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen