Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapří polévka s hříbky

Marek Kožušník 0 hodnocení
kapří polévka Recepty

Nejlepší rybí polévky vařili baštýřky a sádecké v jižních Čechách, ryb a hub měli vždy dostatek

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1,5 l rybího vývaru
  • 250 g masa z kapra bez kostí
  • 150 g nakrájených hříbků na plátky
  • mrkev
  • kousek celeru
  • 2 jarní cibulky s natí
  • 2 dl smetany
  • lžíci mouky
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • špetku muškátové květu

Příprava:

Rybí maso opečeme na másle a odložíme stranou. V hrnci na másle orestujeme nakrájenou cibule i s natí, kostičky celeru a mrkve. Zeleninu zalijeme rybím vývarem a vaříme doměkka.

Smetanu rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky a necháme 5 minut povařit. Na másle opečeme plátky hub a společně s opečeným kapřím masem vložíme do polévky. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled