Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Steak z tuňáka

Marek Kožušník 2 hodnocení
tuňák Recepty

Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něho připravit steak – uvnitř musí zůstat maso červené či růžové. Na grilu nebo pánvi vyžaduje krátkou tepelnou úpravu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dva filety z tuňáka 150-200 g
  • mořskou sůl
  • drcený barevný pepř
  • citronovou šťávu
  • chilli vlákna
  • olivový olej

Příprava:

Filety posypeme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety osušíme a vložíme na roztopený gril, kde je z každé strany grilujeme 2 minuty.

tuňák
foto: Dalibor Marounek

Pokud je upravujeme na pánvi, vložíme filety na rozpálený olej, přitiskneme vidličkou a minutu opékáme z každé strany. Steaky na talíři posypeme drceným barevným pepřem a ozdobíme chilli vlákny. Podáváme třeba s pečenými brambory a grilovaným chřestem.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Steak z tuňáka

    Dělám celkem pravidelně. Tuňák je skvělá ryba, za mě asi nejchutnější. Ale já mám ráda úplně propečeného.

  2. Steak

    Chtěl bych to vyzkoušet jednou steak z tuňáka musí to být dobrý

    1. Steak

      Tak jsem ho vyzkoušel sice dráhy jak čert jinak super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled