Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 7 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Ruská rybí soljanka

Marek iRybářství 1 hodnocení
boršč Recepty

Oblíbená rybí polévka, která je v některých místech Ruska oblíbenější než boršč. Vaří se i v Bělorusku a na Ukrajině. Existuje mnoho verzí, v těch novějších se přidávají do soljanky zelené olivy a kapary. Lze ji připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g vykostěného masa bez kůže ze sumce (kapr, treska)
  • 300–400 g rybích odřezků (hlavy, ocasy, ploutve)
  • 1,5 l vody
  • 3 kyselé okurky
  • půl pórku
  • mrkev
  • čtvrtinu celeru
  • cibuli
  • 150 g nakládaných hub
  • 150 g oliv
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • podle chuti lák z okurek
  • 4 plátky citronu
  • bobkový list
  • celý pepř
  • černý pepř
  • sůl
  • cukr
  • máslo


Příprava:

Z rybích odřezků připravíme vývar, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, bobkový list, celý pepř a vaříme na mírném plameni 20 minut; během vaření sbíráme pěnu. Hotový vývar scedíme a odložíme stranou.

Na másle podusíme plátky mrkve, celeru, pórku, přidáme protlak a zalijeme rybím vývarem. Do polévky přidáme plátky okurek, propláchnuté naložené houby (větší kusy překrájíme) a vaříme na mírném plameni 20 minut. Na závěr přidáme do polévky kostky rybího masa, kousky citronu bez kůry a plátky oliv. Polévku dochutíme lákem z okurek, cukrem, solí a pepřem a povaříme ještě 5 minut.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Tohle bych chtěl jednou zkusit musí to být dobré

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled