Pikantní směs, kterou lze připravit i z jiného rybího masa s malým obsahem kostí; např. z tresky.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 300 až 400 g masa ze sumce
- červenou papriku
- 4 rajčata
- cibuli
- 100 g hub
- 2 stroužky česneku
- lžička worcesteru
- lžíci kečupu
- sladkou červenou papriku
- pepř
- sůl
- pažitku
- olej
Příprava:
Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži (případně tuk) a nakrájíme na kostky o hraně 2-3 cm. Kostky osolíme, promícháme s utřeným česnekem a červenou paprikou.
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriku a houby, směs ochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. Necháme část tekutiny odpařit, vložíme kostky rybího masa a dusíme 2-3 minuty, aby se rybí maso nerozpadlo. Na závěr směs ochutíme worcesterem, kečupem a případně dosolíme či opepříme. Hotovou směs navršíme na topinky a posypeme nasekanou pažitkou.
Sumec
Tohle už jsem jedl super jídlo větší lahodu jsem nepoznal fakt klobouk dolů