Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Lín na másle a česneku

Marek iRybářství 0 hodnocení
lín Recepty

Lín je lahůdková ryba, která se v minulosti vyvážela do Francie nebo Itálie a v bývalých prodejnách jste na něj proto nikdy nenarazili. Následující příprava je chuťově vynikající a zvládne si ji připravit každý rybář – kuchař.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 líny kolem 300 g
  • 2-3 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • citronovou šťávu

Příprava:

Vykuchané líny zbavíme hlavy a ocasu, podélně rozřízneme a odstraníme hřbetní, řitní a prsní ploutve. Kůži hustě posypeme solí a necháme 5 minut působit. Potom z kůže stáhneme hadříkem sůl i se slizem a filety propláchneme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Následně necháme hodinu odležet

Filety narovnáme na plech, kůží nahoru, poklademe kousky másla (nešetříme), osolíme, okmínujeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 10-12 minut a občas je přelijeme máslem. Filety pak posypeme nasekaným česnekem, troubu přepneme na horní ohřev (gril) a pečeme ještě 5-7 minut, až kůže na okrajích a česnek začnou zlátnout. Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled