Pikantní úprava kapra z maďarské kuchyně. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 800 g kapra (4 porce)
- 50 g slaniny
- 6 oloupaných větších rajčat
- 3 papriky (červená, zelená, žlutá)
- cibuli
- sladkou papriku
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- sůl
- hladkou mouku
- olej
Příprava:
Porce kapra posypeme červenou paprikou, pepřem, drceným kmínem, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme zprudka z obou stran. Rybu pak odložíme stranou.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu a necháme zesklovatět. Přihodíme nakrájená rajčata, papriky a dusíme do měkka. Potom ochutíme solí a pepřem. Tím nám vznikne základ na lečo.
Polovinu rozprostřeme na dno zapékací misky, na lečo položíme opečenou rybu, posypeme druhou polovinou leča, na 15 minut necháme v troubě zapéct. Rybu v leču podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen