Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Boršč ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
boršč Recepty

Využití hlavy a odřezků ze sumce na kvalitní a hutnou polévku, která zasytí a zahřeje.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1500 g odřezků ze sumce a rozpůlenou hlavu zbavenou skřelí a vousů atd.
  • 2,5 l vody
  • 500 g brambor
  • 300 g zelí
  • 300 g červené řepy
  • 2 mrkve
  • 3 cibule
  • 200 g rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • červenou sladkou papriku
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • sádlo

Příprava:

Rozpůlenou hlavu a odřezky zalijeme vodou, přidáme jednu neoloupanou cibuli, sůl, divoké koření a na mírném plamenu táhneme vývar 1 hodinu. Vývar scedíme, hlavu a odřezky necháme vychladnout. Potom libové maso bez tuku a kostí obereme a odložíme stranou. Z vývaru sebereme přebytečný tuk naběračkou a odsajeme ubrouskem.

Na sádle zpěníme cibuli, posypeme červenou paprikou, promícháme a přidáme najemno nakrájené zelí na nudličky a kostičky červené řepy. Následně podlijeme vývarem, aby bylo vše ponořeno a dusíme 30 minut.

Přilijeme zbytek vývaru, rajský protlak, přidáme nakrájené brambory a mrkev. Vaříme, až všechny suroviny změknou a na závěr ji ochutíme pepřem, solí a octem. Polévku nalijeme do talířů a přidáme kousky rybího masa, které ohřejeme v troubě. Podáváme samotné nebo s chlebem a pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled