Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Kapr v citronovém těstíčku

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Velice chutný a přitom jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa z kapra
  • citronovou šťávu
  • zhruba 2 lžíce sušené nastrouhané citronové kůry (běžně se prodává jako koření)
  • lžíci dobromysli (oregano)
  • strouhanku
  • 2 vejce
  • mléko
  • sůl
  • kmín
  • olivový olej na smažení

Příprava:

Porce masa osolíme, pokapeme citronem a necháme je odležet. Strouhanku promícháme s citronovou kůrou a dobromyslí, vejce rozšleháme s trochou mléka. Porce kapra namočíme ve vejcích a pak je obalíme v okořeněné strouhance. Postup zopakujeme dvakrát (dvojobal).

Kapra pak smažíme do zlatova na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s vařenými brambory a jídlo na talíři ozdobíme kolečkem citronu, proužkem papriky a petrželkou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Kapr

    Kapra znám akorát v trojobalu a let tohle slyším poprvé v citronovem těstíčku musí to být dobrý jak každá dobře udělaná ryba

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled