Skvělá a hlavně jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně vás zahřeje!
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- dvě kapří hlavy a odřezky
- asi 250 g kapřího masa
- pórek
- petržel
- mrkev
- cibuli
- snítku libečku
- snítku petrželky
- 10 zrnek celého pepře
- dva stroužky česneku
- vejce
- muškátový květ
- strouhanku
- citronovou šťávu
- olivový olej
- nasekanou petrželku
Příprava:
Rybí hlavy, odřezky a maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítku libečku a petrželky, celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plamenu asi hodinu.
Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou a necháme vychladnout. Z masa odstraníme kosti, vidličkou ho rozmělníme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem a přiměřeně osolíme.
Směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru. Knedlíčky jsou vařené po pěti minutách. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, troškou citronové šťávy a utřeným česnekem. Horkou polévku v talíři pak posypeme nasekanou petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen