Směs můžeme připravit z mořských i sladkovodních ryb s menším obsahem svalových kůstek (treska, sumec, candát). Pro recept jsme zvolili sumce.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 750 g masa ze sumce
- dvě červené cibule
- červenou papriku
- asi 150 g fazolek
- pepř
- sůl
- worcester
- olej
Na těstíčko potřebujeme:
- dvě vejce
- čtyři lžíce bílého vína
- dva stroužky česneku
- asi dvě lžíce škrobové moučky
- lžičku nastrouhaného zázvoru
Příprava:
Rybí maso nakrájíme asi na 3cm na kousky a obalíme ho v těstíčku, připraveného z výše uvedených surovin. Kousky masa pak opečeme dozlatova z obou stran a dáme stranou na teplé místo. Na druhé pánvi na oleji podusíme nakrájenou cibuli, papriku, povařené a pokrájené fazolky, ochutíme worcesterem, pepřem, solí. Do směsi pak kousky rybího masa vložíme a promícháme se zeleninou. Podáváme s vařenými brambory.
Pikant
Tak tohle musí být luxus vypadá to na fotografii výborně