Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 dny
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 7 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 7 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 7 dny

Kapr na sardelovém másle

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

K přípravě jídla podle tohoto receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. My jsme vyzkoušeli kapra.

foto: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g masa z kapra
  • 100 g másla
  • 50 g sardelové pasty
  • 50 g slaniny
  • lžíci nasekané petrželky
  • citronovou šťávu
  • jarní cibulku
  • hladkou mouku
  • sůl
  • olej

Příprava:

Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme je, lehce poprášíme moukou a zprudka opečeme z obou stran na oleji s kostičkami slaniny. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou a vše zapékáme asi 10 minut. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled