Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 dny
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 7 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 7 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 7 dny

Halászlé

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Maďarská rybí polévka je ve světě dostatečně známá a má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, kdy nesmí chybět štika, kapr, úhoř. Jinde se do polévky přidávají rajčata, někdo do ní dává zavářku v podobě krupicových noků a my si dnes vyzkoušíme halászlé z kapra.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1,5 kg masa z vykuchaného kapra
  • dvě červené papriky
  • dvě cibule
  • 0,3 l zakysané smetany
  • hladkou mouku
  • kuličky pepře
  • drcený pepř
  • sůl
  • ocet
  • máslo

Příprava:

Z kapra vyřežeme menší kousky masa bez kostí, které obalíme v hladké mouce, opečeme na másle a dáme je stranou. Zbytek ryby, tedy hlavu, páteř i ocas nakrájíme a dáme vařit.

Do vody přidáme celou cibuli, 2 lžíce octa, sůl a 6 zrnek celého pepře. Když je maso měkké, což je za chvíli, vývar scedíme, maso obereme od kostí a dáme stranou. Druhou cibuli drobně nakrájíme a pak ji na másle osmahneme, posléze k ní můžeme přidat i trochu hladké mouky.

Jíšku samozřejmě poctivě mícháme. Poté ji zalijeme scezeným rybím vývarem, přidáme zbytek červené papriky, drcený pepř a polévku vaříme do doby, než paprika změkne.

Pak zmírníme oheň a polévku zalijeme zakysanou smetanou, vložíme do ní obrané rybí maso z vývaru, přidáme opečené kousky masa a máme hotovo. Kdo chce, ten do jíšky z cibule a hladké mouky může přidat i trochu mleté papriky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled