Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Candát na bylinkách

Marek iRybářství 1 hodnocení
candát Recepty

Už za pár dní si budeme moci od vody přinést také dravou rybu. Proto si dnes připravíme výborného candáta.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 až 700 g filet z candáta
  • jednu lžičku čerstvé šalvěje
  • jednu lžičku čerstvého rozmarýnu
  • jednu lžičku čerstvé petrželky
  • dvě lžíce strouhanky
  • citronovou šťávu
  • máslo
  • sůl
  • drcený barevný pepř

Příprava:

Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Bylinky nasekáme na jemno a promícháme dohromady. Filety osušíme, posypeme barevným pepřem, nasekanými bylinkami, poklademe vločkami másla a jemně posypeme strouhankou.

Rybu vložíme na plech, který vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 až 180 °C, a to 15 až 20 minut. Upečené porce ryby položíme na talíře a ozdobíme kolečky citronu. Podáváme například s celerovými hranolky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Bylinky

    Je to prostě luxus ne má to chybu candát je candát dával jsem si ho v rybářské restauraci a super přikládám foto

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled