Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 13 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 22 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Oliheň na bylinkách

Marek iRybářství 0 hodnocení
oliheň Recepty

Kalamáry je obchodní název pro oliheň. Podobně jako chobotnice patří mezi hlavonožce a má jemné bílé nasládlé maso. V Česku se dají sehnat chlazené celé kusy nebo zamražená chapadla či těla, která mají tvar tubusů.

text: Dalibor Marounek

Dají se plnit nebo krájet na kroužky a smažit v těstíčku nebo dusit. Chapadla se většinou připravují přírodně – používají se na směsi se zeleninou, na hutné rybí polévky nebo se nakrájí na větší špalíčky, které jsou vynikající grilované s omáčkami.

Potřebujeme:

  • 500 g chapadel
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíce petrželky
  • jednu lžíci mladého špenátu
  • jednu lžíci pažitky
  • citronovou šťávu
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Chapadla nakrájíme na centimetrová kolečka, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Bylinky nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a každé kolečko opečeme z každé strany jednu minutu. Vmícháme nasekané bylinky, drcený česnek, přidáme lžičku másla pro zjemnění a dochutíme pepřem. Krátce prohřejeme. Podáváme teplé, třeba s opečenou bagetou a zeleninovou oblohou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled