Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Jikrová polévka podle baštýřky

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Chutná polévka z jiker a rybích odřezků z Třeboňska jak ji kdysi vařily baštýřky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1,5 l vody
  • 300 g rybích odřezků
  • 200 g jiker
  • menší cibuli
  • dvě lžíce mouky
  • 30 g másla
  • dvě lžíce zakysané smetany
  • mletou červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky celého pepře
  • mletý pepř
  • ocet

Příprava:

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, do které přidáme jemně nastrouhanou cibuli a mletou červenou papriku. Zalijeme vodou, přidáme rybí odřezky, bobkový list, celý pepř, sůl a trochu octa. Vaříme za občasného míchání na mírném plameni po dobu 30 minut.

Mezitím uvaříme ve slané vodě zvlášť jikry. Polévku přecedíme, rybí maso zbavíme kůstek a přidáme propláchnuté jikry. Ochutíme solí, pepřem, octem a přidáme zakysanou smetanu.
Na talíři posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled