Chutná pomazánka z uvařených ryb (makrela, treska atd.) S úspěchem lze použít i rybu sladkovodní, která má méně kostí, nebo ryby vyuzené.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 300 g vařené tresky
- 150 g smetany
- dvě vejce
- jednu cibuli
- jednu lžíci nasekaných kapary
- půl lžičky sardelové pasty
- citronovou šťávu
- pepř
- sůl
Příprava:
Rybí maso bez kostí uložíme do misky, zalijeme smetanou a vidličkou rozmělníme na hladký krém. Přidáme nastrouhaná vejce, nakrájenou cibuli, nasekané kapary a sardelovou pastu. Vše důkladně promícháme, na závěr dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Pomazánku mažeme na opečený toastový chléb, veku nebo pečivo.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen