Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 10 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 19 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Makrela na víně

Marek iRybářství 1 hodnocení
makrela Recepty

V lednu „ulovíme“ čerstvou rybu, která by stačila na zasycení celé rodiny, spíš v obchodě než u vody. Přinášíme proto recept na rybu, kterou na pultech obyčejně bez potíží najdeme.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě makrely
  • 200 g zelených fazolek
  • 100 g žampionů
  • 0,5 cl bílého vína
  • hladkou mouku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • máslo

Příprava:

Vykuchané omyté makrely zbavíme hlavy a ocasu. Nožem nakrájíme na 2 cm silné podkovy, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odpočinout.

Podkovy osušíme a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpustíme máslo a podkovy opečeme z obou stran do zlatova. K rybě přidáme nakrájené zelené fazolky, plátky žampionů a podlijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme 5 minut.

Sundáme pokličku, osolíme, opepříme, pečeme ještě 3–4 minuty, až se část šťávy zredukuje. Kousky makrel přelijeme šťávou, přidáme fazolky a žampiony. Podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Luxusní

    Makrelu znám akorát na klacku ale tohle musí být také super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled