Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 16 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr meuniére

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou a chutnou úpravu ryb s petrželovým máslem. My jsme zkusili variantu s kaprem.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g naporcovaného kapra
  • hladkou mouku
  • sůl
  • máslo
  • citron
  • petrželové máslo (100 g másla, lžíce nasekané petrželky, černého pepře, citronové šťávy a worcesteru)

Příprava:

Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu pečeme do zlatova. Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worcesteru a vše uhněteme, promícháme. Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme s opečenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled