Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 12 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 21 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Rybí pljeskavice

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Tradiční srbské pljeskavice se vyrábějí z jehněčího, vepřového a hovězího masa. V Chorvatsku se můžete setkat i s rybími pljeskavicemi, které tvoří kombinace rybího a vepřového masa. Pro nás je důležité, že rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové je nejlepší prorostlé.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

Asi 500 g rybího masa, 500 g vepřové krkovice, červenou a zelenou papriku, feferonku, sůl a pepř.

Příprava:

Rybí maso zbavíme kůže, kostí a umeleme je společně s kostkami vepřového masa, paprikami a feferonkou. Směs dochutíme pepřem, solí a důkladně ji propracujeme. Pak ji necháme alespoň hodinu v lednici rozležet.

Teprve potom vypracujeme malé tenké placičky, které pečeme na grilu, v grilovací pánvi, popřípadě pod grilem v troubě. Plejskavice podáváme s nasekanou cibulí, zeleninovou oblohou, pečivem nebo chlebem. K plejskavicím je i výborný ajvar, což je pasta z paprik a lilků.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled