Na tento recept můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. Ze sladkovodních se osvědčil zejména pstruh, lín, okoun, naporcovaný kapr, candát nebo štika. Z mořských je výborná treska, makrela, sleď nebo losos. My vyzkoušeli makrely.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- čtyři makrely
- čtyři stroužky česneku
- dvě cibule
- jednu lžíce nasekané petrželky
- citron
- sůl
- pepř
- kmín
- máslo
Příprava:
Vykuchané makrely zbavíme hlavy a ocasu a podélně rozřízneme. Filety položíme na alobal, poklademe nakrájeným česnekem, kolečky cibule a citronu. Posypeme nasekanou petrželkou, ochutíme kmínem, solí a pepřem a poklademe plátky másla.
Alobal přehneme a zatočíme. V létě pečeme na grilu, v zimě v troubě zhruba 20–25 minut podle velikostí porcí. Jako přílohu zvolíme pečené nebo vařené brambory. Někomu takto upravená ryba chutná samotná nebo s bílým pečivem či chlebem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen