Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Fishermans chowder

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Populární americká hustá rybí polévka krémové konzistence s kousky rybího masa. Lze použít mořské i sladkovodní ryby. V USA existuje mnoho variant této polévky, tady je jedna z nich – z lososa a tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 1 l mléka
  • 300 g vařených kostek rybího masa bez kostí
  • 100 g mraženého (sterilovaného) zeleného hrášku
  • mrkev
  • muškátový oříšek
  • citronovou šťávu
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Příprava:

Nejprve uvaříme kostky rybího masa nakrájenou mrkev a zelený hrášek do měkka, vodu slijeme bokem a maso necháme okapat. Z másla, mouky a litru mléka připravíme klasický bešamel. Jak na to? Máslo rozehřejeme a za stálého míchání do něj přidáváme hladkou mouku.

foto: Dalibor Marounek

Ze směsi vymícháme hladkou a světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Bešamel poté ochutíme špetkou muškátového květu, bílým pepřem a osolíme. Do bešamelu pak přidáme kousky ryb, vařenou mrkev, hrášek a vaříme na mírném ohni asi dvě minuty.

Hotovou polévku dochutíme citronovou šťávou. Na talíři ji ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme samotnou nebo s bílým pečivem, popřípadě nasucho opečeným toustem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled