Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Candát na olivách a rajčatech

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

V podzimních receptech nemůže chybět candát, na kterého má spadeno nejeden rybář.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

600 až 700 g filetů z candáta, deset vypeckovaných černých oliv, deset vypeckovaných zelených oliv, čtyři rajčata, jednu cibuli, 50 ml bílého vína, sladkou papriku, tymián, sůl, máslo, olivový olej a citronovou šťávu.

Příprava:

Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Rajčata křížem nařízneme a spaříme vařící vodou. Po vychladnutí je oloupeme a olivy překrojíme podélně na polovinu.

candát
foto: Dalibor Marounek

Filety osušíme a opečeme na oleji z obou stran. Opečené filety narovnáme do zapékací misky, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla, posypeme nakrájenými olivami, cibulí a rajčaty. Okořeníme tymiánem, přelijeme bílým vínem a deset minut pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C. Podáváme s pečenými brambory a zeleninovým salátem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled