Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 7 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Amur na bulharský způsob

Marek iRybářství 2 hodnocení
amur Recepty

Recept z bulharské kuchyně, podle něhož lze upravit i jiné druhy mořských nebo sladkovodních ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z amura
  • 150 g bílého jogurtu
  • jednu červenou papriku
  • dvě rajčata
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané pažitky
  • citronovou šťávu
  • pažitku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olej

Příprava:

Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Porce ryby vložíme do trouby, pokapeme olejem, zvolíme funkci gril a upečeme do měkka.

amur
foto: Dalibor Marounek

Na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata a nadrobno nasekaný česnek. Směs osolíme a dochutíme špetkou tymiánu.

Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, přidáme lžíci bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Mňam

    Mňam

    Jan Bog 18. listopadu 2024
  2. Mňam

    Mňam
    Tohleto bych si vážně hodně rad dal vypadá to velmi dobře a chutnat to bude taky dobře děkuju za vynikající tip tak to. pujdu určitě v příštím roku skusit

    Jan Bog 18. listopadu 2024

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled