Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Candát zapečený s hříbky a smetanou

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

Pokud budete úspěšní nejen u vody, ale také v lese při sbírání hub, určitě vyzkoušejte candáta zapečeného s hříbky a smetanou. Recept lze využít také na filety z tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 až 600 g filetů z candáta
  • 150 g hříbků
  • jedna cibule
  • jeden dl bílého vína
  • jeden dl rybího vývaru (lze vynechat nebo nahradit vývarem z kostí)
  • jeden dl smetany na vaření
  • jednu lžíci strouhaného čedaru
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • drcený kmín
  • sůl
  • nať jarní cibulky

Příprava:

Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla a podlijeme vínem a vývarem. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby a podusíme, až maso změkne.

candát
foto: Dalibor Marounek

V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky. Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem a necháme 5 až 7 minut zapéct. Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými malými brambory polité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled