Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Krémová polévka z rybích odřezků

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Velmi chutná hustá polévka našich babiček, do které můžeme zpracovat i odřezky z ryb, hlavy, ploutve a vnitřnosti.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 až1000 g rybích odřezků
  • 1,5 až 2 litry vody
  • jeden bobkový list
  • čtyři kuličky celého pepře
  • čtyři kuličky nového koření
  • jednu mrkev
  • kousek celeru
  • jednu cibuli
  • dva dl mléka
  • dvě housky
  • dvě vejce uvařená na tvrdo
  • jeden dl smetany
  • hladkou mouku
  • máslo
  • muškátový květ
  • sůl
  • mletý pepř
  • zelenou petrželku

Příprava:

Rybí odřezky, kořenovou zeleninu a cibuli zalijeme vodou, přidáme koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), osolíme a vaříme na mírném ohni 45 minut. Housky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Vývar přecedíme, rybí maso zbavíme kostí a odložíme stranou. Kořenovou zeleninu necháme vychladnout a nakrájíme na jemno.

polévka
foto: Dalibor Marounek

Rozpustíme máslo, přisype hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Housky s mlékem rozšleháme na kašičku, přidáme nastrouhaná vejce, promícháme a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kousky rybího masa a vaříme 5 minut. Na závěr polévku zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí.
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem nebo posypeme nasucho opečenými kostičkami housky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled