Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Sumeček americký na cibuli

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumeček americký Recepty

Ryba bývala hojná zejména v Labi, ale po záplavách v roce 2002 skoro vymizela. Nachytat se dá ve větším množství na slepých labských ramenech a přilehlých tůních. Má vynikající jemné maso bez kostí.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

sumeček americký
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Vykuchané sumečky zbavíme ostrých ploutví, které ustřihneme nůžkami na kuře, odřízneme hlavy a ocasy. Špalíčky masa v břišní dutině pomažeme jemně utřeným česnekem. Ryby narovnáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, poklademe kousky másla, posypeme hustě nakrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení občas podlijeme vodou. Podáváme s chlebem nebo brambory.

sumeček americký
foto: Dalibor Marounek

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled