Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 13 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Kapr v aspiku

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr recept Recepty

Kapra umí připravit každý rybář na sto způsobů. Tenhle méně obvyklý recept je ideální pro rybářovu snídani…

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 400 g masa z kapra
  • 100 g žampionů
  • dvě kyselé okurky
  • dvě vejce
  • jednu červenou papriku
  • 3 dl rybího vývaru
  • dva sáčky želatiny
  • dvě lžíce octa
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř

Příprava:

Naporcovaného kapra uvaříme v 1 l vody společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, vše ochutíme octem, osolíme a na mírném plamenu vaříme asi dvacet minut. Slijeme, přecedíme přes plátýnko a část vývaru odložíme stranou.

recept z ryb
foto: Dalibor Marounek

Maso zbavíme kůže, odstraníme kosti a nakrájíme na 2cm kostky. Uvaříme vejce a žampiony, vejce nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Do misek vkládáme střídavě kostky rybího masa, plátky žampionů, papriky, kostky vajec a kyselé okurky. V rybím vývaru rozpustíme želatinu, necháme ho zchladnout a směs v miskách zalijeme a necháme ztuhnout.

Hotový aspik dostaneme snadno ven, když ponoříme misku na chvíli do hrnce s vařící vodou. Potom porce snadno vyklopíme na talíře a ozdobíme je třeba rajčaty. Podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled