Kapra umí připravit každý rybář na sto způsobů. Tenhle méně obvyklý recept je ideální pro rybářovu snídani…
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 400 g masa z kapra
- 100 g žampionů
- dvě kyselé okurky
- dvě vejce
- jednu červenou papriku
- 3 dl rybího vývaru
- dva sáčky želatiny
- dvě lžíce octa
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
Příprava:
Naporcovaného kapra uvaříme v 1 l vody společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, vše ochutíme octem, osolíme a na mírném plamenu vaříme asi dvacet minut. Slijeme, přecedíme přes plátýnko a část vývaru odložíme stranou.
Maso zbavíme kůže, odstraníme kosti a nakrájíme na 2cm kostky. Uvaříme vejce a žampiony, vejce nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Do misek vkládáme střídavě kostky rybího masa, plátky žampionů, papriky, kostky vajec a kyselé okurky. V rybím vývaru rozpustíme želatinu, necháme ho zchladnout a směs v miskách zalijeme a necháme ztuhnout.
Hotový aspik dostaneme snadno ven, když ponoříme misku na chvíli do hrnce s vařící vodou. Potom porce snadno vyklopíme na talíře a ozdobíme je třeba rajčaty. Podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen