Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Treska tandoori

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Tandoori je indická omáčka, ale i název pro hliněnou pec, ve které se kusy masa, drůbeže a ryb pečou naložené v pikantní marinádě. V našich podmínkách tresku úspěšně upečeme pod grilem v troubě, popřípadě na venkovním grilu na dřevěném uhlí.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa tresky

Na marinádu tandoori pak:

  • asi 150 g bílého jogurtu
  • lžíci rajčatového protlaku
  • dva stroužky česneku
  • lžičku mleté červené papriky
  • lžičku mletého kmínu
  • lžičku koření garam masala
  • trošičku kurkumy
  • půl čajové lžičky mletého koriandru
  • podle chuti chilli

Příprava:

Bílý jogurt promícháme s utřeným česnekem, rajským protlakem, přidáme všechny druhy koření a vše důkladně promícháme. Marinádou potřeme porce ryby a necháme je v lednici rozležet – nejlépe přes noc.

recept treska
foto: Dalibor Marounek

Marinované rybí porce pak vkládáme na rozpálený gril a v troubě pečeme pět minut z každé strany. Grilovanou rybu podáváme na listech salátu, obložíme ji proužky papriky a jako přílohu zvolíme třeba opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem.

Tip:

S úspěchem můžeme do marinády naložit i naše sladkovodní ryby, kupříkladu kapra, candáta, štiku.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled