Fotografie
Radim okomentoval Výroba umělecký...
před 11 hod
Fotografie
Radim založil otázku Výroba umělecký...
před 11 hod
Fotografie
Radim okomentoval Na jaké pruty a...
před 12 hod
Fotografie
STANÉK založil otázku Legální a důvěr...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Štika na srbský...
včera

Rybí boršč

Marek iRybářství 0 hodnocení
boršč Recepty

Recept na hutnou, výbornou rybí polévku z ruské kuchyně. Vhodné jsou větší kusy ryb, které mají málo mezisvalových kůstek.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g rybího masa (amur, kapr, sumec)
  • 150 g bílého zelí
  • 150 g červené řepy
  • 150 g brambor
  • dvě rajčata
  • mrkev
  • petržel
  • cibuli
  • čtyři stroužky česneku
  • čtyři lžíce rajského protlaku
  • ocet
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • kysanou smetanu
  • petrželku
  • sádlo nebo olej

Příprava:

Rybí maso zalijeme 2 l vody, přidáme bobkový list, osolíme a vše na mírném ohni vaříme patnáct minut. Červenou řepu a brambory dáme vařit zvlášť. Rybí vývar slijeme přes cedník, maso zbavíme kůže, kostí, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.

foto: Dalibor Marounek

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, tu zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené zelí, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, oloupaná nakrájená rajčata, boršč dosolíme a dovaříme. Když zelenina změkne, přidáme rajský protlak, utřený česnek, na kostičky nakrájené uvařené brambory, červenou řepu a povaříme ještě asi pět minut.

Polévku ochutíme pepřem, octem, vložíme kostky rybího masa. Boršč nalijeme do talířů, ozdobíme lžící kysané smetany, petrželkou a podáváme. Jedlíci mohou přikusovat chléb nebo pečivo, polévka je však hutná sama o sobě.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled