Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Bujabéza (Bouillabaissa)

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Pověstná francouzská rybí polévka, která má mnoho obměn a variant. Obsahuje více druhů ryb, mořské plody, zeleninu, bylinky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 200 g tresky
  • 200 g lososa
  • 150 g mušlí (slávky)
  • 150 g oloupaných krevet
  • 500 g oloupaných rajčat
  • 200 g řapíkatého celeru
  • dvě větší cibule
  • dvě brambory
  • 5 dl kuřecího vývaru
  • 5 dl rajčatové šťávy
  • 3 dl bílého vína
  • dva utřené stroužky česneku
  • lžíci worcestrové omáčky
  • lžičku nasekané petrželky
  • lžičku nasekané bazalky
  • tymián
  • špetku šafránu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Příprava:

V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm (lehce) cibuli, nakrájený řapíkatý celer, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, utřený česnek, worcester a vše zalijeme kupříkladu kuřecím nebo rybím vývarem. Pak přidáme nasekané bylinky a na mírném plamenu vaříme hodinu. Do vývaru potom vložíme nakrájené brambory, přilijeme bílé víno a rajčatovou šťávu.

Vše osolíme, opepříme, přidáme tymián, šafrán, vaříme opět na mírném plamenu, nyní 2 hodiny, aby se všechny chutě dokonale propojily. Po dvou hodinách vložíme kostky rybího masa, z lososa a tresky, po minutě dalšího vaření vložíme krevety a mušle a vše opět povaříme jen minutu. Bujabézu podáváme samotnou, popřípadě s plátky opečené bagety, veky, chleba.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled