Polévku můžeme připravit z vykostěných filetů mořských nebo sladkovodních ryb, my jsme tentokrát použili maso z kapra. Polévka má pikantní chuť a zajímavá je jistě i chuťová kombinace rybího masa s hovězím vývarem.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g filetů z kapra
- 1,5 l hovězího vývaru
- cibuli
- mrkev
- kousek celeru
- kus pórku
- kousek feferonky
- aspoň dvě polévkové lžíce másla
- čtyři lžíce hladké mouky
- dvě lžíce smetany
- citronovou šťávu
- lžíce červené papriky (sladké, ale i trochu pálivé)
- bobkový list
- sůl
- petrželku na ozdobu
Příprava:
Na rozpáleném másle osmahneme cibuli, zasypeme moukou, utvoříme jíšku a zalijeme ji vývarem. Do polévky přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, feferonku, červenou papriku, bobkový list.
Vše osolíme a povaříme do doby, až zelenina změkne. Do polévky pak přidáme kousky rybího masa (pozor na kůstky) a vaříme ji ještě asi tři minuty. Nakonec ji ochutíme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a podáváme.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen