Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Cullen skin

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Populární polévka ze Skotska s mlékem nebo smetanou, která nese název severovýchodního města této ostrovní země.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 300 g filetů z tresky
  • 250 g brambor
  • 2 cibule
  • půl litru vody
  • 0,2 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • lžičku másla
  • špetku muškátového květu
  • bílý pepř
  • sůl
  • zelenou petrželku

Příprava:

Filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 15 minut. Poté scedíme, rybu odložíme stranou a do vývaru přidáme nadrobno nakrájené brambory s cibulí a vaříme pod pokličkou do měkka.

Poté tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a vlijeme mléko se smetanou, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem a solí a krátce povaříme. Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa a posypeme petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled