Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 19 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Sumec na rajčatech

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec recept Recepty

Můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. Osvědčili se především sumec a kapr, z mořských ryb především treska.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600–750 g filetů z ryb
  • 250 g čerstvých rajčat
  • cibuli
  • nejméně čtyři stroužky česneku
  • 1 dl červeného vína
  • hladkou mouku
  • červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava:

Porce rybího masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme na rozpáleném oleji do zlatova – samozřejmě z obou stran. Pokud jste je nezbavili kůže, začněte opékat stranu s ní. Opečené filety rybího masa pak dáme stranou na teplé místo, kupříkladu do mírně zahřáté trouby.

Na oleji po opékání zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, vše zalijeme vínem, ochutíme červenou paprikou, solí, pepřem a dusíme pod pokličkou do měkka. Pak sundáme pokličku a část tekutiny necháme vysmahnout, aby směs zhoustla. Porce ryby pak narovnáme na talíře a touto omáčkou je přelijeme. Jako příloha se hodí brambory, ale i rýže.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled