Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 16 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr na pórku

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Jednoduchá a velice chutná úprava kapra, kterou zvládne i začátečník.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • čtyři podkovy z kapra
  • pórek
  • citronovou šťávu
  • hladkou mouku
  • máslo
  • drcený kmín
  • sůl

Příprava:

Podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Pak je trochu osušíme, osolíme, potřeme drceným kmínem A obalíme v hladké mouce. Opečeme je do zlatova z jedné strany, pak je na pánvi otočíme a maso posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Pánev přiklopíme poklicí a dobrotu podusíme, než změkne pórek.

Podkovy na talíři pak přelijeme rozpuštěným máslem, podušeným pórkem a podáváme s vařenými brambory, které rovněž omastíme máslem a posypeme pórkem. Kdo chce něco trochu více vánočního, nechť jako přílohu zvolí tradiční bramborový salát.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled