Fotografie
Radim okomentoval Co by měl vědět...
před 2 hod
Fotografie
Marek okomentoval Jak ulovit mník...
před 20 hod
Fotografie
Jan okomentoval Šonova hodina r...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera

Třeboňská rybí polévka s hrachem

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • odřezky z kapra (hlavu, ploutve, část ocasu)
  • asi 250 g vařeného hrachu
  • mrkev
  • kousek celeru
  • dva stroužky česneku
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • rozemletý pepř
  • máslo
  • petrželku
  • dvě housky, popřípadě plátky veky

Příprava:

Den předem namočený hrách uvaříme. Hlavu, odřezky a ocas zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a vše osolíme a zhruba 45 minut vaříme. Vývar scedíme, maso zbavíme kostiček, vrátíme je o vývaru, rovněž nakrájenou zeleninu.

Hrách scedíme, propasírujeme pře síto (nebo rozemeleme či rozmixujeme), přidáme do rybího vývaru, který tak zahustíme. Polévku pak ještě prohřejeme, dochutíme třeným česnekem, možná i přisolíme a opepříme. Podáváme s kostičkami na sucho opečené housky a polévku na závěr posypeme petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled