Jeden z našich nejoblíbenějších receptů úpravy kapra na vánoční stůl, prostě česká klasika.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- jednoho kapra nejlépe o hmotnosti mezi 2 – 2,5 kg
- hladkou mouku
- červenou papriku
- citronovou šťávu
- sůl
- česnek
- pepř
- olej (popřípadě sádlo) na smažení
Příprava:
Vykuchaného a očištěného kapra naporcujeme na podkovy o šířce 2–4 cm, hlavu, ocas a vnitřnosti použijeme na vánoční rybí polévku. Podkovy pokapeme citronovou šťávou, lehce potřeme česnekem, osolíme, opepříme.
Hladkou mouku promícháme s červenou paprikou, podkovy ve směsi obalíme (nejlépe 2x) a pozvolna smažíme na rozpáleném oleji (sádle) do zlatova. Podáváme s bramborovým salátem.
Mlynářku
Taky skvěle připravena ryba známí mi dal okoštovat a super