Chutnou studenou vaječnou omáčkou můžeme přelít i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, my jsme použili amura.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 800 g naporcovaného amura
- hladkou mouku
- sůl
- kmín
- olej
Na vaječnou omáčku pak:
- dvě uvařená vejce
- lžíci bílého jogurtu
- lžíci majonézy
- lžičku vinného octa
- lžíci nasekané pažitky
- sůl
- pepř
Příprava:
Osušené porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme do zlatova z obou stran. Vařená vejce nastrouháme najemno, promícháme je s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem. Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem a solí.
Pečené porce ryby pak vaječnou omáčkou přelijeme a oběd podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen