Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 9 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 18 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr na křenu

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Jednoduchá, a přitom velmi zajímavá úprava této nejtradičnější české ryby. Pokud máte pocit, že jste už kapra ochutnali na všechny způsoby, zkuste tento recept.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g porcí kapra
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 lžíce křenu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • citron
  • petrželku
  • křen

Příprava:

Kapra očistíme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, porce kapra osolíme a necháme hodinu odpočinout. Smetanu rozmícháme se strouhaným křenem a směsí podkovy nebo řízky potřeme. Porce kapra naskládáme do pekáčku, přidáme k nim kousky másla a vše dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 10 až 15 minut při teplotě kolem 200 stupňů. Pečené maso pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled