Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Candát podle dědy

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Tenhle recept ovšem rozhodně stojí za to.

text: Jonáš Wells

Potřebujeme:

  • candáta
  • sůl
  • koření na ryby
  • hladkou mouku
  • anglickou slaninu
  • trochu smetany

Příprava:

Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme v masu každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech vložíme ze špejlí udělanou mřížku, na kterou položíme candáta břichem dolů. V troubě ho pečeme asi dvacet minut. Pak rybu vyndáme, obložíme ji uvařenými brambory (třeba i kousky rajčat, cibulí) a vše zalijeme smetanou, smíchanou s trochou hladké mouky. Pekáč znovu dáme do trouby a pečeme do zlatova.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled