V červnu začíná sezona dravců, proto padla volba na chutného candáta!
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 g filetů z candáta
- lžíci zeleného pepře ve slaném nálevu
- cibuli
- dvě sardelky (ančovičky)
- 1 dl bílého vína
- čtyři lžíce sladké smetany
- lžíci nasekané petrželky
- hladkou mouku
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- máslo
Příprava:
Maso osolíme, posypeme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou a je necháme chvíli odležet. Filety pak osušíme, poprášíme je lehce hladkou moukou a opečeme na másle z obou stran. Pak je odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, jemně nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, vše zalijeme vínem a dusíme na mírném plamenu zhruba 15 minut, než zelený pepř změkne a cibule se rozvaří. Omáčku poté zahustíme smetanou, vložíme do ní filety candáta, které prohřejeme. Filety podáváme přelité omáčkou s vařeným bramborem.
Pepr
Může to být luxusní každá dobře udělaná ryba je skvělá