Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 13 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Candát na zeleném pepři

Marek iRybářství 1 hodnocení
Recepty

V červnu začíná sezona dravců, proto padla volba na chutného candáta!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z candáta
  • lžíci zeleného pepře ve slaném nálevu
  • cibuli
  • dvě sardelky (ančovičky)
  • 1 dl bílého vína
  • čtyři lžíce sladké smetany
  • lžíci nasekané petrželky
  • hladkou mouku
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • máslo

Příprava:

Maso osolíme, posypeme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou a je necháme chvíli odležet. Filety pak osušíme, poprášíme je lehce hladkou moukou a opečeme na másle z obou stran. Pak je odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, jemně nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, vše zalijeme vínem a dusíme na mírném plamenu zhruba 15 minut, než zelený pepř změkne a cibule se rozvaří. Omáčku poté zahustíme smetanou, vložíme do ní filety candáta, které prohřejeme. Filety podáváme přelité omáčkou s vařeným bramborem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pepr

    Může to být luxusní každá dobře udělaná ryba je skvělá

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled