Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, popřípadě i z masa tresky, mořské štiky, prostě podle toho, co kdo má rád.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 750 g malých filetů rybího masa
- 50 g slaniny
- červenou cibuli
- asi 100 g žampionů
- mrkev
- 1 l bílého vína
- šalvěj
- sůl
- citronovou šťávu
- máslo
Příprava:
Filetky z kapra (atd.) osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hustě posypeme sušenou šalvějí a doprostřed dáme špalíček slaniny. Maso zabalíme a spíchneme párátkem tak, že ho propíchneme i přes špalík slaniny, závitky tak lépe drží pohromadě. Narovnáme je do zapékací misky, znovu je posypeme šalvějí a okolo rozložíme nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony. Pak poklademe lupínky másla a dobrotu dáme péct do vyhřáté trouby. Po deseti minutách pečení vše zalijeme bílým vínem a pečeme ještě dalších minut. Rybí závitky podáváme s vařenými brambory, ale možností je daleko více.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen