Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Plněná vejce nivou s kaviárem

Michal Katuščák 0 hodnocení
recept Recepty

Tato luxusní vejce s kaviárem podáváme jako předkrm, počítáme s dvěma půlkami na osobu, popřípadě je podáváme jako chuťovku při slavnostních příležitostech. Pozor, kaviár není pravý z jesetera, takže nezchudnete!

Text: Dalibor Marounek

Potřebujeme na šest vajec:

  • 50 g strouhané nivy
  • dvě lžíce zakysané smetany
  • dvě lžíce majonézy
  • pepř
  • lžíci červeného kaviáru
  • lžíci černého kaviáru
  • petrželku

Příprava:

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme, žloutky vyjmeme a neporušené ztuhlé bílky dáme stranou.

Žloutky pak rozetřeme se strouhanou nivou, majonézou a smetanou na hladký krém, který opepříme, ale nesolíme – niva je slaná dost.

Krémem naplníme bílky, ozdobíme střídavě kopečkem červeného a černého kaviáru a kouskem petrželky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled