Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 16 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Ryba po janovsku (Pesce alla genovese)

Michal Katuščák 0 hodnocení
recept ryba Recepty

Oblíbená italská úprava, kterou můžeme použít při přípravě mořských i sladkovodních ryb.

Text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g rybích filetů (treska, candát)
  • cibuli
  • mrkev
  • citron
  • asi 100 g žampionů
  • lžíci nasekané petrželky
  • 2 dl červeného vína
  • dvě sardelky
  • hladkou mouku
  • máslo olivový olej
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme je, opepříme a necháme odležet. V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev a přidáme nasekanou petrželku. Do směsi vložíme filety ryby, kousky oloupaného a vypeckovaného citronu a vše zalijeme vínem. Filety dusíme do měkka.

candát obecný
foto: Dalibor Marounek

Pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze ji i rozmixovat). Omáčku zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony a vaříme ještě 10 minut.

Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami. Ty rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled