Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 8 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 17 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapří špíz

strunc 1 hodnocení
Recepty

Rychlá a chutná úprava kapra, kterou zvládne úplně každý. Lze použít i jiné sladkovodní druhy, třeba sumce.

Potřebujeme:

  • asi 500 g vykostěného masa z kapra
  • dvě cibule
  • větší červenou papriku
  • 150 g slaniny

Na potírání špízů:

  • šest lžící oleje
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • jednu lžíci nasekané petrželky
  • dva stroužky česneku (i víc, podle chuti)
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Vykostěné maso z kapra nakrájíme i s kůží na kostičky o hraně asi 3×3 cm. Kůži neodstraňujeme, maso by nedrželo na jehle.

Kostky masa pak střídavě napichujeme na jehly s kousky papriky, cibule a slaniny. Z výše uvedených surovin posléze vytvoříme směs na potírání.

Olej rozšleháme s citronovou šťávou, petrželkou a česnekem, dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Špízy poté položíme na gril, potřeme směsí a za občasného potírání grilujeme asi 15 až 20 minut. Jako přílohu zvolíme kupříkladu pečený tuřín.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Parada

    Vypadá to lahodně a tak to musí chutnat

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled