Rychlá a chutná úprava kapra, kterou zvládne úplně každý. Lze použít i jiné sladkovodní druhy, třeba sumce.
Potřebujeme:
- asi 500 g vykostěného masa z kapra
- dvě cibule
- větší červenou papriku
- 150 g slaniny
Na potírání špízů:
- šest lžící oleje
- dvě lžíce citronové šťávy
- jednu lžíci nasekané petrželky
- dva stroužky česneku (i víc, podle chuti)
- sladkou červenou papriku
- pepř
- sůl
Příprava:
Vykostěné maso z kapra nakrájíme i s kůží na kostičky o hraně asi 3×3 cm. Kůži neodstraňujeme, maso by nedrželo na jehle.
Kostky masa pak střídavě napichujeme na jehly s kousky papriky, cibule a slaniny. Z výše uvedených surovin posléze vytvoříme směs na potírání.
Olej rozšleháme s citronovou šťávou, petrželkou a česnekem, dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Špízy poté položíme na gril, potřeme směsí a za občasného potírání grilujeme asi 15 až 20 minut. Jako přílohu zvolíme kupříkladu pečený tuřín.
Parada
Vypadá to lahodně a tak to musí chutnat