Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 7 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 17 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr na žampionech a slanině

strunc 0 hodnocení
Recepty

Podzimní dobrota, která potěší i náročné strávníky. Spojte dvě největší české záliby (houbaření a rybaření) do jednoho receptu.

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • čtyři podkovy kapra (150 – 200g)
  • 200 g žampionů
  • 100 g slaniny,
  • dva stroužky česneku
  • worcester
  • hladkou mouku
  • petrželku
  • červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • máslo

Příprava:

Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, obalíme v hladké mouce a upečeme na másle do zlatova z obou stran.

Do šťávy do pečení přidáme nakrájenou slaninu, plátky žampionů a vše orestujeme. Opečené podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe je orestovanou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, poprášíme červenou paprikou, zakápneme worcesterem a vše necháme v troubě 10 minut zapéct.

Upečenou rybu podáváme s vařenými brambory, které přelijeme šťávou a slaninou z pečení, jako příloha je vhodná domácí čalamáda.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled